Vladislav Nevednichy primul lider in Openul International al Romaniei

Openul International al Romaniei a continuat joi la Hotelul Transivania din Alba Iulia cu partidele rundei a 2-a. In deschiderea rundei, Anamaria Martin si Ioana Filimon, eleve ale Liceului de Arte “Regina Maria” pregatite de profesorul Dragos Tudor, au oferit un apreciat moment muzical interpretand in duet o piesa de chitara clasica.

Pentru ca in spatele oricarui eveniment de amploare, asa cum este si Openul International al Romaniei, sta si munca multor voluntari, invitatul special al organizatorilor pentru a efectua prima mutare a rundei a fost Darius Ispas, un tanar de 17 ani elev al Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, voluntar al Fundatiei Comunitare Alba in programul YouthBank, desemnat cel mai bun program de voluntariat in educatie din judet la ultimele doua editii ale Galei Voluntarilor. Vizibil emotionat acesta a declarat „Am invatat ca pentru a evolua trebuie sa ies din spatiul de confort si sa fac lucruri pe care nu le-am mai facut, trebuie sa renunt la timpul pierdut inutil si sa fac primul pas spre implicarea in comunitate si dezvoltarea personala. Aici a intervenit voluntariatul si implicit Fundatia Comunitara Alba, care m-a ajutat sa imi valorific timpul liber spre a deprinde abilitati din diferite domenii. Am intalnit oameni noi, mi-am facut multi prieteni si mi-am ocupat timpul liber cu activitati interesante, in acelasi timp ajutand comunitatea si in special generatia mea. In concluzie, voluntariatul inseamna sa dedici timp dezvoltarii comunitatii in timp ce te dezvolti tu insuti”.

Partidele rundei a 2-a s-au desfasurat sub semnul echilibrului, in special la primele 5 mese in care s-au consemnat 4 rezultate de egalitate in partidele Inkiov (Bulgaria) – Istratescu (Franta), Tarlev (Ucraina) – Petrisor (Romania), Georgescu (Romania) – Halkias (Grecia) si Padeiro (Portugalia) – Deac (Romania). Singura victorie a fost obtinuta de componentul echipei Romaniei de seniori Vladislav Nevednichy, care l-a invins cu piesele albe pe Vasile Sanduleac (Moldova), marele maestru roman devenind primul lider al turneului, el fiind singurul jucator cu 2 puncte acumulate in primele 2 runde. Merita notate victoriile marilor maestri internationali Vlad Jianu, Marius Manolache si Vadim Shishkin (Ucraina), care ii ajuta sa prinda plutonul urmaritor al jucatorilor cu 1,5 puncte.

In derby-ul juniorilor albaiulieni, Mihnea Costachi s-a impus in fata lui George Ileana, in timp ce intr-o alta confruntare locala Adrian Secheres l-a invins pe maestrul aiudean Ionel Miron. Desi nu a facut o partida rea, juniorul Iustin Ciorgovean a fost invins de favoritul numarul 5 al turneului Andreas Heimann (Germania), in timp ce maestrul FIDE Ovidiu Lupu a pierdut disputa sa cu juniorul bucurestean Alexandru David.

Runda a 3-a programeaza vineri incepand cu orele 16 mai multe partide foarte atractive: Istratescu (Franta) – Nevednichy (Romania), Deac (Romania) – Tarlev (Ucraina), Jianu (Romania) – Shishkin (Ucraina), Heimann (Germania) – Inkiov (Bulgaria), Halkias (Grecia) – Padeiro (Portugalia), Petrisor (Romania) – Manolache (Romania), Szabo (Romania) – Georgescu (Romania), dar si un alte doua derby-uri locale Secheres – Costachi si Lupu – Miron. Toate partidele turneului pot fi urmarite live pe site-ul www.chessdom.com