Start in Festivalul International de Sah „LIONS” de la Cluj-Napoca

Juniorii albaiulieni iau astazi startul în Festivalul Internaţional de Şah “LIONS” de la Cluj Napoca, competiţie de juniori organizată anual de CSM Cluj-Napoca şi CS Pegas Cluj-Napoca cu sprijinul clubului Lions din Cluj-Napoca. Turneul este unul deja tradiţional, ediţia din acest an fiind a cincea. Fondul total de premiere pentru cele trei turnee ale festivalului (juniori sub 18 ani, copii sub 10 ani şi copii sub 8 ani) este 6800 lei.

Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) este favoritul principal al turneului de juniori sub 18 ani, în care sunt înscrişi 40 de participanţi. Alături de el, în aceeaşi secţiune vor evolua şi Iustin Ciorgovean (CMS Şah Alba Iulia), dar şi mezinul turneului Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia), campion naţional en-titre la şah rapid şi blitz la categoria copii sub 8 ani, care va juca în turneul principal de juniori şi nu la categoria sa de vârstă, pentru a acumula mai multă experienţă în vederea participării la competiţiile naţionale şi internaţionale la care va evolua în viitor.

În turneele secundare de copii sub 8 ani şi copii sub 10 ani vor evolua şi alţi doi talentaţi juniori din judeţul Alba, Ianis Tarciuc şi Ilie Arion, ambii legitimaţi la CSO Cugir.

Festivalul se va încheia duminică 6 iulie.

Mai multe informaţii pe pagina turneului de pe site-ul www.chess-results.com