Start in Campionatele Nationale de juniori

In perioada 30 martie – 9 aprilie statiunea valceana Calimanesti – Caciulata gazduieste Campionatele Nationale de juniori, competitie la care participa peste 530 de juniori, reprezentanti a celor mai bune pepiniere sahiste din Romania.

La aceasta competitie judetul Alba este reprezentat de Mihnea Costachi, George Ileana, Iustin Ciorgovean, Radu Tampea (CSU Alba Iulia) si Adrian Secheres (CSS 1 Timisoara).

Multiplu campion national de juniori si medaliat cu bronz la mondialele de juniori sub 14 ani de anul trecut, Mihnea Costachi, elev al Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” care saptamana trecuta a implinit 15 ani, a decis sa participe la o categorie superioara de varsta, juniori sub 20 de ani, pentru a avea un turneu mai dificil si mai util in vederea pregatirii pentru competitiile internationale de juniori la care va lua startul in acest an.

Teiusanul Adrian Secheres, elev al Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, se numara printre favoritii categoriei juniori sub 18 ani, si va incerca sa-si adauge in palmares noi medalii nationale.

La categoria juniori sub 14 ani suntem reprezentati de George Ileana (Scoala gimnaziala “Avram Iancu” Alba Iulia), campion mondial scolar la categoria elevi sub 13 ani in anul 2014, si Iustin Ciorgovean (Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia).

Mezinul delegatiei albaiuliene este Radu Tampea (Scoala gimnaziala “Mihai Eminescu” Alba Iulia) in varsta de 9 ani, care va concura la categoria juniorilor sub 10 ani.

Mult success!