Sahistii albaiulieni printre premianti la Festivalul International de Sah “Ceramica” Corund

Comuna harghiteana Corund, probabil una dintre cel mai bine dezvoltate localitati rurale din Romania, a gazduit in perioada 17-20 septembrie prima editie a Festivalului International de Sah “Ceramica” Corund, organizat de Asociatia Clubul de Sah Ceramica Corund cu sprijinul Primariei Corund si al Consiliului Judetean Harghita. Gratie echipei organizatorice, in frunte cu Sandor Levente, conditiile de joc au fost impecabile, similare celor de la marile openuri din strainatate. La cele doua sectiuni ale festivalului, seniori si copii sub 12 ani, au participat 111 sahisti din Romania, Ungaria si Germania, dintre acestia 6 avand titluri internationale.

Sahistii de la CSU Alba Iulia s-au aflat in prim-planul intrecerilor, toti cei 4 reprezentanti ai clubului obtinand premii. Maestrul FIDE Marius Ceteras s-a impus in proba de blitz cu 6 puncte din 7 partide, la egalitate de puncte cu urmatorii doi clasati, maestrul FIDE Lehel Vrencian (CN Aprily Lajos Brasov) si maestru international Daniel Baratosi (CSU Ploiesti), dar avand coeficient de departajare superior si s-a clasat pe locul 5 in proba de sah clasic cu 5.5 puncte din 7 partide, la egalitate de puncte cu Sandor Petrut (Chindia Targoviste), Daniel Baratosi (CSU Ploiesti) si Radu Toma (AEM Luxten Timisoara), dar avand in aceasta proba coeficient de departajare mai slab. Proba de sah clasic a fost castigata de Takacs Balazs (Ungaria).

Foarte bine au evoluat si juniorii albaiulieni prezenti la turneu. George Ileana si Iustin Ciorgovean au acumulat 4,5 puncte si au primit premiile speciale pentru cei mai buni juniori sub 14 in proba de sah clasic. Desi a fost cel mai tanar participant in sectiunea seniorilor, Radu Tampea (9 ani) a acumulat 3 puncte din 7 partide in proba de sah clasic, in plus mezinul delegatiei CSU Alba Iulia obtinand premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 12 ani in proba de blitz, in care a acumulat 4 puncte din 7 partide.