Open Sah Alba – Costachi si Secheres invingatori in tandem si la Blaj. Clasamentul general dupa 9 etape.

Hotărât lucru, juniorilor Mihnea Costachi (Alba Iulia) şi Adrian Sechereş (Teiuş) le merge foarte bine atunci când evoluează amândoi într-un turneu. Pentru a treia oară în decurs de 6 zile cei doi au ocupat primele 2 locuri ale unui concurs, la egalitate de puncte, de fiecare dată cu Mihnea avantajat de coeficientul de departajare Bucholtz superior. Exact acelaşi deznodământ ca şi în concursul de la Blaj, găzduit în condiţii excelente de terasa Opera şi contând ca penultimă etapă de calificare în festivalul “Open Şah Alba”, au avut Festivalul Internaţional de Şah de la Timişoara, încheiat duminică, şi etapa de marţi de la Cugir a festivalului “Open Şah Alba”. Mai mult chiar, pentru ca asemănarea să fie perfectă, în toate cele 3 turnee Costachi şi Sechereş au acumulat întotdeauna câte 6 puncte, rezultate din 5 victorii şi 2 remize.

Victoria în turneul de la Blaj l-a propulsat pe Mihnea Costachi pe primul loc în clasamentul general după 9 etape, foarte probabil juniorul albaiulian urmând să fie favoritul principal pe tabloul de 32 de jucători din finala de duminică. Adrian Sechereş, care a ocupat a patra etapă consecutivă locul 2, rămâne după turneul de la Blaj cu satisfacţia de a-şi fi învins fostul antrenor, Marius Ceteraş (Alba Iulia), clasat la final pe locul 3 cu 5,5 puncte. În prezent juniorul teiuşan legitimat la CSS Timişoara se pregăteşte la Bucureşti şi prin internet sub îndrumarea antrenorului emerit Mihai Ghindă. În imediata apropiere a podiumului s-au clasat Nicolae Şandru (Aiud), Iustin Ciorgovean (Alba Iulia), George Ileană (Alba Iulia) şi Petar Rankov (Rîtişor – Serbia), toţi cu 5 puncte.

S-au acordat şi următoarele premii speciale:

Veterani: 1.Mihai Vîlceanu (Cugir) 2.Ioan Cardoş (Aiud) 3.Ioan Roncea (Sebeş)

Feminin: 1.Ozana Miclea (Teiuş) 2.Maria Ileană (Alba Iulia) 3.Bianca Tincu (Sebeş)

Copii sub 12 ani: 1.Nicoleta Băcanu (Sibiu) 2.Camelia Gozner (Sibiu) 3.Daniel Armenciu (Teiuş)

Copii sub 10 ani: 1.Aurel Tutelea (Sibiu) 2.Matei Roncea (Sebeş) 3.Maria Roşca (Teiuş)

Copii sub 8 ani: 1. Radu Ţâmpea (Alba Iulia) 2.Cătălin Marina (Teiuş) 3.Ianis Tarciuc (Sebeş/CSO Cugir)

Turneul de la Blaj, la care au participat 46 de jucători, a fost arbitrat de Mihai Partenie (Giarmata Vii).

Ultima etapă a festivalului “Open Şah Alba” este programată sâmbătă 23 august începând cu orele 16 la Primăria Sebeş, înscrierile urmând a fi validate în intervalul orar 15.30 – 16.00. La turneu au dreptul să participe atât jucători legitimaţi, cât şi jucători nelegitimaţi.

Turneele finale la seniori şi celelalte 6 secţiuni (veterani, feminin, campioni locali, copii sub 12 ani, copii sub 10 ani şi copii sub 8 ani) se vor desfăşura duminică 24 august la Sala Unirii din Alba Iulia începând cu orele 10. Sistemul de joc în finalele de duminică va fi eliminatoriu, similar celui din turneele de tenis.

Iata clasamentul general dupa etapa 9 a festivalului “Open Şah Alba 2014” .