Mihnea Costachi triplu campion national de juniori

Final perfect pentru Mihnea Costachi la Campionate Nationale de juniori la sah, competitie desfasurata in perioada 18-28 aprilie la Caciulata si la care au participat peste 600 de copii si juniori de la cele mai puternice cluburi din tara.

Campion national de seniori “en titre” in proba de blitz, Mihnea Costachi a evoluat fara greseala in aceasta proba deosebit de spectaculoasa si la nationalele de juniori, obtinand 9 victorii in 9 partide! O victorie in stil de mare campion, care i-a adus lui Mihnea a treia medalie de aur la Campionatele Nationale de juniori, dupa cele cucerite in probele de sah clasic si sah rapid. Mai mult chiar, acest triplu succes a fost completat cu o medalie de argint in proba de dezlegari (rezolvari de probleme), o proba total diferita, care necesita o pregatire speciala si care nu s-a aflat niciodata printre preferatele juniorului albaiulian, in multe editii anterioare acesta alegand sa nici nu participe la aceasta proba, pentru a se concentra pe celelalte probe de concurs. Evolutiile lui Mihnea la nationalele de juniori sunt datatoare de sperante in perspectiva participarii la competitiile internationale de juniori din acest an: Campionatele Europene de sah rapid de la Novi Sad (Serbia) din luna iulie, Campionatele Europene de sah clasic de la Praga (Cehia) din luna august si Campionatele Mondiale de juniori de la Khanty-Mansiysk (Rusia) din luna septembrie.

O evolutie foarte buna in proba de blitz a avut si Radu Tampea, care a obtinut medalia de argint la categoria juniori sub 10 ani, dupa ce cu o zi inainte juniorul albaiulian obtinuse o medalie de argint si in proba de sah rapid. Radu a acumulat 7,5 puncte din 9 partide, fiind devansat de Radu Dobre (Clubul Central de Sah Bucuresti), care a acumulat 8 puncte, al treilea loc pe podium fiind ocupat de Teodor Nedelcu (CS Orizont 64 Braila).

La categoria juniori sub 16 ani, George Ileana si Iustin Ciorgovean s-au clasat pe locurile 7, respectiv 11 din 33 de participanti, in timp ce la categoria juniori sub 18 ani Adrian Secheres s-a clasat pe locul 9 din 21 de participanti.

Un total de 7 medalii, dintre care 3 de aur si 4 de argint, dar si numeroase alte clasari fruntase, care confirma inca o data valoarea ridicata a sahului juvenil albaiulian.