Mihnea Costachi si George Ileana au luat startul in Campionatele Europene de sah rapid si blitz pentru juniori de la Novi Sad

De astazi pana in miercuri, orasul Novi Sad (Serbia) este gazda Campionatelor Europene de sah rapid si blitz pentru juniori. Competitia cuprinde mai multe probe spectaculoase, atat individuale cat si pe echipe. In primele 2 zile va avea loc proba de sah rapid individual, in urmatoarele 2 zile se desfasoara proba de sah rapid pe echipe, superfinala de sah rapid (un fel de gala a laureatilor) si proba de dezlegari (rezolvari de probleme), ultima zi programand proba de blitz. Participa 200 de sportivi din 23 de tari, repartizati pe categorii de varsta..

Municipiul Alba Iulia este reprezentat in competitie de Mihnea Costachi, care desi are doar 15 ani s-a inscris in sectiunea juniorilor sub 18 ani, si George Ileana, care va juca in sectiunea juniorilor sub 14 ani.

Cei doi tineri maestri FIDE legitimati la CSU Alba Iulia s-au deplasat la Novi Sad pe propria cheltuiala si fara antrenor, nefiind sustinuti financiar pentru participarea la aceasta competitie, asa cum de altfel s-a intamplat la majoritatea turneelor la care au participat in ultimii ani.

Mihnea Costachi a avut un start perfect, obtinand doua victorii in primele doua runde, prima impotriva unui al jucator roman, Robert-Paul Nastase (Clubul Central de Sah Bucuresti), iar a doua impotriva lui Jernej Skuhala (Slovenia). In runda a 3-a Mihnea il va intalni pe maestrul FIDE Boris Markoja (Slovenia).

George Ileana debutat si el cu dreptul invingandu-l pe maestrul FIDE Viachaslau Zarubitski (Belarus), insa a pierdut urmatoarea partida impotriva lui Radoslaw Psyk (Polonia). In runda a 3-a George il va avea ca adversar pe Vladislav Brankovic (Serbia).

Rundele 3-5 sunt programate astazi dupa-amiaza, rundele 6-8 au loc maine dimineata, iar ultima runda este programata maine dupa-amiaza.