Mihnea Costachi printre premianti la Satu Mare. George Ileana si Radu Tampea in cantonamente la Snagov si Baile Felix

Municipiul Satu Mare a fost saptamana trecuta gazda unui puternic open international de seniori dotat cu premii in valoare de 5000 euro. Printre cei 56 de participanti din Romania, Moldova, Ungaria si Ucraina prezenti la startul Petra Open, turneu ce a avut ca sponsori SC Petra SRL Satu Mare si Ferroli Romania, s-au aflat 4 mari maestri internationali, 6 maestri internationali si 9 maestri FIDE.

Aflat la finalul unui an competitional in care a jucat constant bine, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a aflat si de aceasta data printre premianti.Cotat ca favoritul numarul 9 la start, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 8 cu 6 puncte din 9 partide, la o jumatate de punct in urma cvartetului fruntas format din maestrul international Lucian Filip (Romania), marele maestru international Attila Czebe (Ungaria), maestrul international Lucian Miron (Romania) si marele maestru international Vladislav Nevednichy (Romania), si la egalitate de puncte cu alti 6 jucatori clasati pe locurile 5-11. Pentru rezultatul obtinut Mihnea a fost recompensat cu un premiu de 600 lei.

In urmatoarele saptamani Mihnea Costachi se va concentra pe pregatirea primelor doua turnee internationale open de seniori la care va participa in anul 2016 in Bulgaria si Irlanda, ambele programate in luna februarie.

Proaspat detinator al titlului de maestru FIDE, juniorul teiusan Adrian Secheres (CSS 1 Timisoara) a avut si el o evolutie buna, clasandu-se pe locul 16 cu 5 puncte, infrangerea din ultima runda cu maestrul international moldovean Iulian Baltag privandu-l de o clasare superioara.

Alti doi juniori albaiulieni au ales in locul openului satmarean sa se pregateasca intensiv in aceste zile. Astfel George Ileana participa la un cantonament al lotului national de juniori la Snagov, unde lectori sunt componentii echipei nationale de seniori a Romaniei, in timp ce Radu Tampea s-a aflat printre participantii la un cantonament de pregatire la Baile Felix, alaturi de juniori ai cluburilor Viitorul Cluj-Napoca si CS Universitatea de Vest Timisoara.

Ultima competitie a anului la care vor participa sahistii albaiulieni este Openul Orasului Teius, programat duminica 27 septembrie incepand cu orele 9.30 la Caminul Cultural din Teius.