Mihnea Costachi premiant la Plovdiv (Bulgaria)

Juniorul albaiulian Mihnea Costachi a debutat cu dreptul in noul an competitional, aflandu-se printre premianti la Openul International al Bulgariei care s-a desfasurat in perioada 31 ianuarie – 7 februarie la Plovid. Pe parcursul celor 9 runde, Mihnea a obtinut 5 victorii cu Kaloyan Popvasilev, Dimiter Pelitov, Nikolay Hristov, Rosen Ilchov (toti din Bulgaria) si maestrul international Alexandros Grigoriadis (Grecia), a remizat cu Odyseas Kesidis (Grecia), marea maestra internationala Adriana Nikolova (Bulgaria) si marele maestru international Vasil Spasov (Bulgaria), pierzand o singura partida cu maestrul FIDE Viacheslav Tilicheev (Rusia). Cu 6,5 puncte juniorul albaiulian in varsta de 16 ani a obtinut premiul special pentru cel mai bun junior sub 18 ani din turneu, dar si locul 14 din 238 de participanti in clasamentul general al seniorilor.

Turneul a fost castigat de marele maestru Alexandr Fier (Brazilia) cu 8 puncte, urmat la o jumatate de punct de marele maestru international Vladislav Nevednichy (Romania), un component de baza al nationalei noastre de seniori, pe care publicul albaiulian va putea sa il urmareasca luna viitoare la Openul International de Sah al Romaniei, gazduit de Hotelul Transilvania din Alba Iulia in perioada 16-23 martie.

Urmatorul turneu al lui Mihnea Costachi va fi in perioada 19-21 februarie, cand elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia va lua startul in Festivalul Internaţional de Şah de la Bunratty (Irlanda).