Mihnea Costachi in echipa Romaniei la Olimpiada de juniori sub 16 ani de la Gyor (Ungaria)

Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) participa in perioada 12-22 decembrie la Olimpiada de sah pentru juniori sub 16 ani de la Gyor (Ungaria). La aceasta competitie organizata de Federatia Internationala de Sah (FIDE), un veritabil campionat mondial de juniori pe echipe, participa 54 de echipe reprezentand 37 de tari, unele dintre tarile participante avand inscrise mai multe echipe.

Medaliat cu bronz la mondialele de juniori sub 14 ani din acest an si triplu campion national de juniori la aceeasi categorie de varsta, juniorul albaiulian a fost selectionat in echipa Romaniei alaturi de Bogdan Daniel-Deac (Rimnicu Vilcea), Andrei-Theodor Dolana (Bucuresti), Radu Toma (Brasov) si Diana Cusmuliuc (Iasi), echipa fiind condusa de antrenorul emerit Mircea Pavlov.

Nationala de juniori a Romaniei a avut un start excelent, obtinand 3 victorii in primele 3 meciuri: 3,5 – 0,5 cu Canada 2, meci in care Mihnea a castigat contra lui Max Gedajlovic si 2,5 – 1,5 contra Israelului si Germaniei, in aceste doua meciuri Mihnea remizand contra lui Eyal Grinberg si Roven Vogel. In urma acestor rezultate echipa Romaniei conduce in clasament alaturi de India, Rusia si prima echipa a Ungariei. In runda a 4-a Romania va juca impotriva Rusiei, una dintre principalele favorite la castigarea titlului mondial.
Mai multe detalii despre turneu sunt disponibile la adresa http://www.chess-results.com/tnr153962.aspx?lan=-1