Locurile 6 si 7 pentru Mihnea Costachi si George Ileana in proba de sah rapid a Campionatele Europene de juniori de la Novi Sad

Juniorii albaiulieni Mihnea Costachi si George Ileana au ratat de putin obtinerea unei medalii in prima proba, cea de sah rapid individual, din cadrul Campionatelor Europene de juniori de la Novi Sad (Serbia).

La categoria juniori sub 18 ani, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 6 din 17 participanti, invingator fiind maestrul international Ottomar Ladva (Estonia), urmat de maestrii FIDE Boris Markoja (Slovenia) si Balazs Csonka (Ungaria).

George Ileana s-a clasat pe locul 7 din 22 de participanti la categoria juniori sub 14 ani, sectiunea fiind castigata de maestrul FIDE Viachaslau Zarubitski (Belarusia), junior invins de George in prima runda, urmat de Velimir Ivic (Serbia) si Dmytro Gayun (Ucraina).

Atat Mihnea cat si George au jucat inconstant pe durata turneului, alternand partidele bune, cu altele mai putin reusite. Cu o runda inainte de final amandoi ocupau locul 4 la categoria de varsta la care au evoluat, cu cate 5 victorii si 3 infrangeri din 8 partide, Din pacate ambii au pierdut ultima partida, decisiva pentru obtinerea unei medalii, trebuind sa se multumeasca cu locuri fruntase, dar in afara podiumului.

Urmeaza pentru sahistii albaiulieni alte trei probe: sah rapid pe echipe (luni si marti dimineata), rezolvari de probleme (marti dupa-amiaza) si blitz (miercuri dimineata).