Dublu succes albaiulian in Campionatul National de sah rapid pentru seniori de la Baia Mare

Sahistii albaiulieni au dat lovitura la nationalele de sah rapid pentru seniori de la Baia Mare. Neinvinsi pe parcursul celor 9 runde desfasurate in sistem elvetian, Marius Ceteras si elevul sau de 14 ani Mihnea Costachi, medaliat cu bronz in acest an la mondialele de juniori, s-au clasat pe primele doua locuri obtinand medaliile de aur si argint. Marius Ceteras a obtinut 6 victorii si 3 remize, in timp ce Mihnea Costachi a castigat 5 partide si a remizat in alte 4. Pe locurile urmatoare s-au clasat maestrul Andrei Bonte (Sah Club Galati), marele maestru international Costica-Ciprian Nanu (Politehnica Iasi) cu 6,5 puncte, mastrul international Lucian Costin Miron (Apa Nova Bucuresti), maestrul FIDE Paul Rusan (ACS Bistrita) si maestrul international Vladimir Doncea (Apa Nova Bucuresti).

De remarcat si evolutia foarte buna a mezinului turneului Radu Tampea (CSU Alba Iulia), campionul national en titre la sah rapid la categoria copii sub 8 ani, care a acumulat 3,5 puncte in cele 9 partide jucate impotriva unor adversari mult mai experimentati.

Duminica se desfasoara proba de blitz in care sahistii albaiulieni vor incerca sa repete evolutia excelenta din proba de sah rapid.

Clasamentul final este disponibil pe site-ul www.chess-results.com