Debut cu dreptul pentru juniorii CSU Alba Iulia la Campionatele Mondiale de juniori la sah din Grecia

Juniorii albaiulieni Mihnea Costachi si George Ileana au debutat cu dreptul la Campionatele Mondiale de juniori la sah care se desfasoara in perioada 25 octombrie – 5 noiembrie la Porto Carras (Grecia), cea mai importanta competie sahista mondiala pentru juniori, la care participa un numar record de 1596 de juniori din 92 de tari!

Medaliat cu bronz la mondialele de juniori din 2015, la categoria juniori sub 14 ani, Mihnea Costachi evolueaza in acest an la categoria juniori sub 16 ani, fiind cotat ca favoritul 13 din cei 154 de juniori inscrisi la aceasta sectiune. In prima runda Mihnea l-a invins cu piesele negre pe Airat Sadubayev (Kazahstan) si urmeaza sa evolueze in runda a 2-a impotriva lui John Doknjas (Canada).

George Ileana, cotat ca favoritul numarul 52 din cei 187 de participanti la categoria juniori sub 14 ani, l-a invins in runda inaugurala pe Fiachra Scallan (Irlanda) si va evolua in runda a 2-a impotriva favoritului numarul 1 al turneului Amin Tabatabaei (Iran).

Competitia se desfasoara pe parcursul a 11 runde in sistem elvetian, pe 12 categorii de varsta intre 8 si 18 ani. Delegatia Romaniei este formata din 20 de juniori, printre acestia aflandu-se si Diana-Alexandra Ciungan, ai carei parinti sunt originari din Ocna Mures.

“Este o mandrie pentru municipiul nostru sa avem doi juniori albaiulieni la cea mai importanta competitie mondiala a sahului juvenil. Chiar daca nu sunt cotati cu sanse la medalii, sunt sigur ca atat Mihnea cat si George vor face tot posibilul sa obtina un rezultat cat mai bun, dar si sa promoveze imaginea municipiului Alba Iulia si a Romaniei la acest regal sahist. Sper ca prezenta lor in elita sahului mondial juvenil, sa ii motiveze si pe alti copii albaiulieni care se afla la inceputul carierei sahiste sa se pregateasca serios, pentru a ajunge si ei intr-o buna zi sa reprezinte Alba Iulia si Romania la turnee internationale de cel mai inalt nivel.” (Marius Ceteras, antrenor CSU Alba Iulia)