Alba Iulia va gazdui Turneul International de Sah al Romaniei in perioda 16-23 martie. Turneu de calificare in 6 martie

In perioada 16-23 martie 2016 Alba Iulia va deveni capitala sahului romanesc, municipiul nostru urmand a gazdui in premiera Turneul International de Sah al Romaniei.

Cel mai puternic turneu de sah organizat vreodata in Alba Iulia, un open international in care se vor putea inscrie direct doar jucatori cu rating FIDE peste 2300 si juniori cu rating FIDE peste 2200, va fi gazduit de Hotel Transilvania, partener la organizarea turneului alaturi de Federatia Romana de Sah si CSU Alba Iulia. Si-au manifesta deja dorinta de a sprijini organizarea turneului Consiliul Judetean Alba, Primaria Alba Iulia, Florea Grup, Fundatia Comunitara Alba si Scoala gimnaziala „Avram Iancu” Alba Iulia, lista celor care doresc sa contribuie la buna desfasurare a evenimentului ramanand in continuare deschisa.

Pana in prezent au confirmat participarea marii maestri internationali Vlad Jianu, Vladislav Nevednichy, Gergely Szabo si Marius Manolache, maestrii internationali Adrian Petrisor si Daniel Baratosi, maestrul FIDE Jose Padeiro (Portugalia), precum si cei mai titrati juniori romani, printre care Bogdan Deac, Mihnea Costachi, David Gavrilescu sau Mihnea Ognean.

In data de 6 martie, Hotelul Transilvania din Alba Iulia va fi gazda Openului Judetului Alba la sah rapid, un turneu din care primii 3 jucatori cu rating sub 2300 se vor califica pentru Turneul International al Romaniei.

De asemenea festivalul sahist va cuprinde alte turnee, unul pentru copii organizat in memoria maestrului Mihail Breaz si gazduit de Scoala gimnaziala „Avram Iancu” Alba Iulia in data de 19 martie si Turneul International al Romaniei, proba de blitz, organizat in data de 20 martie si la care se vor putea inscrie si jucatori cu rating sub 2300.

Pe toata durata turneului international, Hotelul Transilvania va oferi clientilor si vizitatorilor posibilitatea de a juca partide amicale cu participantii la turneu. De asemenea copiii care vor asista la turneu vor beneficia gratuit de lectii de sah deschise oferite de maestrul FIDE Marius Ceteras, iar spectatorii vor putea vedea cele mai interesante partide jucate in turneu comentate de jucatorii din turneu si alti invitati speciali ai organizatorilor.

Mai multe amanunte in zilele urmatoare.