AGERPRES – Marius Ceteraș: ”Alba Iulia va deveni capitala șahistă a României”

”Alba Iulia va deveni capitala șahistă a României” a declarat pentru AGERPRES, Marius Ceteraș, directorul Openului internațional care se va desfășura în perioada 16-23 martie.

”Organizarea Openului Internațional al Romaniei, de la Alba Iulia, va face din municipiul nostru capitala șahistă a Romaniei timp de o săptămână, fapt care ne onorează, dar ne și obligă să organizam un turneu de care participanții să își amintească mereu, cu mare plăcere. Deja au confirmat participarea 7 mari maeștri internaționali, 4 maeștri internaționali și 8 maeștri FIDE din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria și România, dar cu siguranță numărul șahiștilor va crește în perioada următoare, deoarece suntem abia la începutul promovării evenimentului”, a spus Marius Ceteraș.

În continuare, el a precizat: ”Ne așteptam la circa 40-50 de participanți din 7-8 țări în openul internațional și la circa 300 de concurenți în turneele de seniori și copii desfășurate în paralel cu turneul principal. Se poate ca numărul șahiștilor să fie mult mai mare, deoarece multor sportivi le va fi dificil să reziste tentației de a juca șah într-un oraș atât de frumos și primitor ca Alba Iulia”.

Concursul este deschis jucătorilor cu ELO peste 2300 și juniorilor cu ELO peste 2200.

Organizatori sunt Federația Română de șah și Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia.

Meciurile vor avea loc la Sala Gemina, din cadrul Hotelului Transilvania.

AGERPRES (editor: Aristotel Bunescu, editor online: Anda Badea)